Zacznijmy od potraw, które nie mogą się nie udać.
Poniżej przestawiam pierwszy blogowy przepis. Pomysł jest od Beti (z którą zawsze dzielimy się naszymi kulinarnymi doświadczeniami) a ja go trochę zmodyfikowałam dodając ostra paprykę pepperoni.
Właściwie to moja wersja wyszła całkiem ostra...
Poniżej przestawiam pierwszy blogowy przepis. Pomysł jest od Beti (z którą zawsze dzielimy się naszymi kulinarnymi doświadczeniami) a ja go trochę zmodyfikowałam dodając ostra paprykę pepperoni.
Właściwie to moja wersja wyszła całkiem ostra...
Składniki:
(ilość zależy od tego jak duża ma być porcja - moja jest na 4-5 porcji)
500g krewetek black tiger
500g makaronu spaghetti
3 ząbki czosnku
opakowanie serka mascarpone
1/3 papryki pepperoni (opcjonalnie)
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz,
Na rozgrzaną oliwę wyciskamy ząbki czosnku. Wrzucamy krewetki (dla wygody można im pourywać ogonki).Wrzucamy posiekaną drobniutko ostrą papryczkę. Smażymy na wolnym ogniu jakieś 8-10 minut. W tym samym czasie gotujemy makaron - ważne żeby był al dente! Do krewetek można dodać trochę białego wina. Do usmażonych krewetek wrzucamy serek mascarpone i porządnie mieszamy, żeby stał się jednolitym sosem. Na koniec wrzucamy ugotowany i odcedzony makaron. Wszystko posypujemy świeżą natką posiekanej pietruszki. Proste, szybkie i smaczne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz